Gestió de residus, actualització de normativa

Nota informativa en relació a l'aplicació a Catalunya del Decret Estatal del 13 de març, pel qual es regula el trasllat de residus a l'interior del territori de l'Estat.

Amb l'entrada en vigor del Reial Decret 180/2015, pel qual es regula el trasllat de residus a l'interior de l'estat, les comunitats autònomes hauran d'establir un règim adequat de vigilància i control dels moviments de residus efectuats exclusivament dins del seu territori, i en el termini màxim d'un any. Aquest termini expirava el 7 de Maig del 2016.

Aquest nou decret comportarà un augment de tràmits administratius, encara que no de noves taxes. No obstant això, el Decret 93/1999, que regula els procediments de gestió de residus vigents a Catalunya, continua sent d'aplicació; per la qual cosa, la nova normativa estatal comportarà un increment de documents en casos en què abans no s'exigien a Catalunya.

A través del web de l'Agència de Residus de Catalunya ja es disposa de la documentació necessària per fer l'adequació al nou Reial Decret.

(Font: Agència de Residus de Catalunya)

2
Etiquetes:
residus, Medi ambient