Congrés sobre transició energètica i mobilitat elèctrica 2019

Congrés sobre transició energètica i mobilitat elèctrica

Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC)

6 i 7 de juny de 2019 a Terrassa

Benvolguts/des,

Som Elèctrics arriba a una quarta edició el 6 i 7 de juny al mNACTEC on novament volem ser espai referent de coneixement i de debat fent un pas endavant per abordar el marc energètic que ha de possibilitar un canvi de paradigma que afectarà al model econòmic, de mobilitat i conseqüentment al conjunt de la societat. És per aquest motiu que hem preparat dos blocs de contingut amb ponents referents del món econòmic, empresarial, docent i d'investigació.
El dijous 6 de juny a partir de les 9'30 h analitzarem el model energètic i de mobilitat de Xina, explicarem quines oportunitats i reptes tindrem en la transició energètica a Catalunya i de com la possible escassetat de liti planteja nous possibles materials i tecnologies en el futur de les bateries. Finalitzarem la sessió amb dues mirades sobre el transport, el marítim, amb els nous vaixells a gas i les alternatives en combustibles més sostenibles i el terrestre, amb el futur de les autopistes elèctriques i el sistema e-Highway de Siemens.
El divendres 7 de juny a partir de les 10h parlarem d'energia, de si la demanda del futur model i les seves necessitat es podran abastir, de la xarxa elèctrica del futur, del paper que jugaran les renovables, de com novament irromp la fotovoltaica per tractar l'autogeneració i l'autoconsum tant domèstic com industrial, del canvi de mentalitat en el consumidor per passar a formar part en la producció d'energia ( el prosumidor) , de futurs mercats i oportunitats de negoci i del marc legal que ha d'emparar tots aquests canvis.

L'assistència a aquestes sessions del congrés Som Elèctrics és gratuïta però cal inscripció prèvia:

Inscripció


Per major informació sobre el programa i el lloc de celebració:

Programa

Més informació