Jugar al treball incrementa la productivitat

Veure a gent jugant en el seu lloc de treball podria convertir-se en una cosa quotidiana. Realment, jugar és molt més divertit que estudiar-se una tona de papers plens de normatives, i això ho saben fins a molts CEO, experts en psicologia i directors de Recursos Humans.
 
En diuen gamificació i consisteix a utilitzar tècniques lúdiques per a l'aprenentatge i la interiorització d'un comportament o hàbit en contextos laborals específics (com per exemple, l'ús de EPI).
 
Es tracta d'elaborar jocs dissenyats per a un propòsit principal diferent del de la pura diversió, però alhora, aquesta és la protagonista i aporta la dosi de motivació i satisfacció necessària.
 
Ready?
 
El camp de la prevenció és un context perfecte per desenvolupar aquest tipus d'estratègies que poden ser útils per a la formació contínua del treballador, la motivació, la prevenció i la productivitat, entre molts altres avantatges. Però perquè la gamificació dels seus fruits, s'ha de partir d'una base sòlida en la creació del joc que giri al voltant de dues premisses: l'engagement i l'objectiu final.
 
Font: "Gaceta de la Protección Laboral"
 

1
Etiquetes:
Treball
1
Categories:
Notícies