La Diputació rep el segell EFQM 300 que reconeix la qualitat, la innovació i la sostenibilitat

La diputada de Serveis Generals i Transició Digital, Pilar Díaz, ha rebut el certificat internacional EFQM 300, concedida pel Club Excel·lència en Gestió, que reconeix la qualitat, la innovació i la sostenibilitat de la Diputació de Barcelona.

El segell ha estat atorgat a la Diputació de Barcelona per la gestió excel·lent, innovadora i sostenible, basada en aquest model EFQM en l’àmbit de la Subdirecció de Logística de la corporació.

En aquest àmbit destaca el Pla d'Optimització de Recursos (POR), iniciat fa més de 17 anys amb l’objectiu de redefinir la gestió dels recursos de la Diputació i implementar pràctiques més sostenibles.

Una altra de les apostes dutes a terme és el Pla Clima, que posiciona a la corporació com a líders en la lluita contra el canvi climàtic i en la promoció d'un desenvolupament sostenible i inclusiu.

A més, cal recordar que la Diputació ha integrat els Objectius de Desenvolupament Sostenible en tot el conjunt de polítiques i accions dutes a terme.

El Model EFQM és el marc de gestió integral més utilitzat per organitzacions de tot el món per tal de millorar el seu rendiment i competitivitat.

Aquesta distinció respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 "Ciutats i comunitats sostenibles”, número 13 "Acció pel clima" i número 17 "Aliança per assolir els objectius". Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.