Els espigoladors

Aquest cap de setmana 4 companys de la Subdirecció vam anar a espigolar pastanagues, juntament amb d’altres companys de la corporació.

Espigolar bé de la paraula espiga, i significava que una vegada conreat els camps de cereals, els amos de la terra deixaven que les famílies amb menys  recursos poguessin recollir les espigues que havien caigut i quedaven al camp per poder-les aprofitar.

Aquesta vegada va tocar un camp de pastanagues que el pagès no podia treure al mercat, i per tant, ja no podia treure un rendiment econòmic.

Van treure uns 2900 kg de pastanagues que van anar directament al banc d’aliments al mateix moment que els van recol·lectar.

Va ser una activitat dura, però veure els resultats va ser molt gratificant.

Salutacions,

José A.

2 comentaris

Gutiérrez Gallardo, M. Carmen

Ha estat una experiència molt enriquidora!!!

tornem-hi?

Moltes gràcies

Membre inactiu

Ens costarà recuperar-nos una setmana!!!! Almenys jo... Una sortida fantàstica per prendre consciència de lo dura que és la vida al camp i de la quantitat de producte que no arriba al mercat perquè no té la forma "adequada", sent un producte que pot complir perfectament les seves funcions. Ha estat un plaer veure com hi ha gent voluntària que ajuda per tal que altres no passin fam. Un 10 pels espigoladors!

Els responsables de l'empresa Im-perfect ens van demostrar lo bé que es pot aprofitar la fruita i verdura "imperfecta", amb les seves melmelades i patés, que estaven boníssims. 

Vaig dur la meva filla amb mi i vam aprendre molt, a més de passar un dia superdivertit amb els companys. Estic molt agraïda per aquest tipus de sortides.